In maart start het eWZC-consortium (een samenwerking tussen de koepels voor de ouderenzorg en het agentschap Zorg en Gezondheid) met de eerste in een reeks van vijf thematische opleidingsdagen rond informatieveiligheid in woonzorgcentra.

Deze eerste themadag zal plaatsvinden op verschillende data en locaties verspreid over heel Vlaanderen. Het doel van deze opleidingen is om u op weg te helpen met het opstellen van een veiligheidsbeleid bij het verwerken van persoonsgegevens. Zo kan u stapsgewijs de organisatie voorbereiden op het delen van gezondheidsgegevens met andere zorgactoren.

Save the date voor het eerste thema: inleiding tot informatieveiligheid
Tijdens deze eerste themadag zak het thema informatieveiligheid ingeleid worden. Na deze sessie bent u helemaal mee met het hoe en waarom van informatieveiligheid in de zorgsector. U kent de spelregels die zijn vastgelegd in wetten en regels. De termen veiligheidsconsulent, veiligheidsbeleid en –plan kennen voor u geen geheimen meer. Na deze sessie kan u praktisch aan de slag om het thema in uw organisatie ook kenbaar te maken en de eerste hoofdstukken van het veiligheidsbeleid op te stellen. Tijdens deze sessie zullen ze ook voorbeelddocumenten verspreiden.

De themadag wordt op vijf verschillende plaatsen in Vlaanderen georganiseerd:
• 3 maart 2017 – Antwerpen (Congrescentrum De Kleiput, Emmaüs Duffel)
• 14 maart 2017 – Oost-Vlaanderen (het Geuzenhuis, Gent)
• 17 maart 2017 - West-Vlaanderen (AZ Damiaan, Oostende)
• 29 maart 2017 – Brabant (Jeugdherberg De Blauwput, Kessel-Lo)
• 30 maart 2017 – Limburg (PXL-Congress, Hasselt)

Inschrijven kan binnenkort via de website.