Waarom?

Met de actielijn ‘internationaal ondernemen’ willen we Vlaamse ondernemingen ondersteunen die willen investeren in Vlaanderen en een forum bieden voor internationale samenwerking, ook met het oog op de export. Daarnaast is het essentieel dat Vlaanderen als regio zo veel mogelijk aansluiting zoekt bij Europese initiatieven.

Wat doen we?

Flanders Investment and Trade (FIT) trekt deze actielijn. Life Science heeft een prominente plaats gekregen in de strategie van het FIT. Ook in de toekomst zijn er voldoende uitdagingen om tegemoet te komen aan ondernemers die hun innovatieve toepassingen op de (internationale) markt willen brengen. Daarnaast is Flanders' Care ook vaak vertegenwoordigd op internationale beurzen, zoals Medica Düsseldorf en Arab Health Dubai.

Ondersteuning

FIT heeft een aantal hefbomen ontwikkeld om internationaal ondernemerschap te ondersteunen:

  • Exportmeter: Via de exportmeter kan FIT meten of uw bedrijf de juiste exportcapaciteit heeft voor de internationale markt. U kan gratis gebruik maken van deze tool.
  • Subsidies: KMO's die internationaal willen ondernemen kunnen bij FIT terecht voor extra financiële steun.
  • Acties en events: FIT wil ondernemingen met elkaar in contact brengen, zowel in Vlaanderen als in het buitenland. Hiervoor organiseren zij beursdeelnames, contactdagen, trefdagen, en nog veel meer.
  • Marktinformatie en begeleiding: FIT biedt individuele begeleiding aan en dit in elke Vlaamse provincie. Zij hebben ook experts in het buitenland waarbij u terecht kan voor vragen omtrent een specifieke regio.

Europese steun is er ook voor u. Maar vindt u de weg in het doolhof van Europese steun? Met de EU-subsidiegids 2014-2020 van het Vlaams-Europees verbindingsagentschap (vleva) zeker wel.

Contact

Flanders Investment & Trade

Koning Albert-II laan 37

1030 Brussel

T: +32 2 504 87 11

E: info@flanderstrade.be

www.flandersinvestmentandtrade.com